Ardei ciorbagii

Ardeii ciorbagii sunt de origine bulgareasca. Mie imi plac pentru ca au o aroma specifica si, desi iubesc iuteala, de la o vreme incoace ii prefer pe acestia care sunt semi-iuti, adica iuteala ardeiului apare pe masura ce ne apropiem de seminte. O fi semn de distinctie sau de batranete?
seminte de legume
Ciorbagii, sunt un soi de ardei semitimpuriu, care apare devreme daca semintele se pun in februarie. Este si foarte productiv. Ciorbagii, asa cum le spune si numele, sunt potriviti pentru consum in stare proaspata langa o ciorba fierbinte, dar si pentru conservat. Conservarea poate fi clasica in otet sau, daca va place, folositi reteta mea de ciusca.

Fructele sunt atarnatoare, subtiri cu incretituri si sunt indoite foarte mult inspre varf. Lungimea este de aproximativ 12-18 cm. Perioada de vegetatie 95-105 zile. La maturitatea de consum fructul are culoarea galben-chihlimbar, iar la maturitatea deplina are culoarea rosie.

Daca doriti o productie timpurie, insamantarea se face in perioada 01-15 februarie. Cel mai avantajos este, daca aveti loc, timp si disponibilitate, sa mai insamantati succesiv intre 01-15 martie si apoi intre 01-15 aprilie ca sa aveti un ardei la masa tot sezonul, dar si materie prima mai spre toamna pentru conservat.

Comments are closed.