Castravetele Sarpele Chinezesc

Este cunoscut in mai toata lumea drept ‘sarpele chinezesc’ desi se pare ca este originar din India.

Castravetele aflat in discutie este o varietate timpurie, neobisnuit de lung, subtirel si usor curbat. Culoarea este verde inchis. Poate sa ajunga pana la lungimea de 60cm, desi este socotit matur de cand ajunge la 40cm. Gustul este unul foarte bun, un pic mai dulce decat cel obisnuit. Are seminte mai putine. Este foarte productiv, face multe flori feminine.
seminte de rosi castraveti
Este folosit pentru consum zilnic, in special sub forma de salata. Nu este recomandat pentru a se mura.

Sarpele Chinezesc sau Chinese snake este potrivit atat pentru culturi protejate cat si pentru cultura in aer liber. Prin urmare se poate planta in sere, tunele si solarii neincalzite, ca si in plin camp. Pot fi cultivati pe spalier, araci sau in cuib. Se lasa un vrej principal, cei mai de jos 1-2 lastari se inlatura, iar ceilalti se carnesc dupa 3-4 frunze.

Este recomandabil sa se fac a mai intai rasadul si apoi sa se planteze. Rasadul se maturizeaza in 25-30 de zile si se planteaza cam 2-2,5 plante la m2. Aceasta varietate rezista bine la caldura, arsita dar are pretentii mari fata de apa si nutrienti. Soiul trebuie sa fie fertil. Plantele cresc repede si viguroase. Trebuie sa fie udate la 2-3 zile cu apa calduta si aerisite bine in cazul in care se afla in spatiu inchis. La 10-14 zile se recomanda o fertilizare cu substante adaugate in apa cu care se uda. Multi chinezi iriga castravetii, si nu numai, cu un amestec de urina si apa in proportie 1:100, adica 100ml urina la 10l apa. De aici si vorba ca un chinez isi poate fertiliza singur gradina.
seminte rosii castraveti
Atentie: se recomanda ca aceste operatii (irigare si fertilizare) sa se faca seara, cand pamantul se mai racoreste sau dimineata foarte devreme. La mine in gradina am 18-20 de cuiburi. Obisnuiesc ca la 2-3 zile sa le ud seara, iar a doua zi dimineata sa sap solul jur-imprejur. Este de evitat, pe cat posibil, ca frunzele sa fie atinse de apa in timpul udarii.

Comments are closed.