O rosie mai putin cunoscuta, dar cei care o cultiva sustin ca au descoperit cea mai gustoasa rosie din lume. E drept ca ‘ De gustibus … “, dar un pic de adevar trebuie sa existe. Dana si nu mai stiu cum este un cultivator de mare incredere si cam tot ce iese din mana lui este la mare apreciere. Asa se intampla cu Dana’s Dusky Rose, despre care, tot asa, se vorbeste numai de bine. Vom vedea ce ne rezerva viitorul, deocamdata ne ocupam de Dana’s German Johnson-Benton Strain. Nu o veti gasi prin multe locuri poate si din cauza numelui prea lung si prea putin explicat
Acest soi de rosii are o crestere nedeterminata si o maturitate medie de sezon. Fructul are o forma de beefsteak, usor turtit, de culoare rozalie. Talia este mare si trebuie sa ma credeti pe cuvant ca la mine cea ma mare a avut 478g si numai refelexele blitzului au impiedicat o afisare corecta. Sub o pielita foarte subtire pe care o atingi usor de teama sa nu crape, se ascunde un miez carnos, cu o zeamaa plina de savoare. N-o fi el cel mai gustos din lume, dar este un lucru deoasebit. Seminte putine ca la soiurile de rasa. Este in heirloom originar din America, chiar daca numele face referire la alta natie
Am trei fire in gradina. Am putut gusta cu o branza buna. Merge la fix. Bune si intr-o salata. Bulioaane, paste n-am din ce sa fac. Dar daca bag seama bine, se anunta un trend al rosiilor rozalii. Se gasesc multe in piata si negustorii sustin ca atrag cumparatorii. Asa o fi, dar Dana’s German Johnson-Benton Strain are si gust.
Planta dezvolta o tufa de inaltime medie, 1,4 – 1,6m, destul de viguroasa ca sa pretinda un sprijin. Frunza normala,, productivitate peste medie si rezistenta buna la boli.