Astazi, zi fara seminte de rosii

Am fost vineri si sambata pana la pranz la gradina. Aveam in plan sa mai stau ca ma indemnau destule treburi, numai ca pe la 12 m-a sunat fiul meu ca vine sa ma ia cu masina ca sa mancam cu totii. Nu puteam sa-l refuz, abia il vad la 3-4 saptamani odata, ca lucreaza prin capitala, unde a gasit si el un slujba care sa-i placa din aproape toate punctele de vedere.

Sigur ca n-am plecat cu mana goala, mai ales ca porbagajul era mare si incapator. Eram eu pregatit sa fac si niste poze la fata locului, numai ca atunci cand s-a dat ordinul de evacuare, ce sa faci mai intai? Dar m-am gandit ca le voi poza eu acasa, la gramada

Numai ca, odata ajuns acasa, am pierdut complet controlul. Coana Mare era setata pe dorintele si capriciile fiului nostru, asa ca n-am mai avut loc de intors. Prima data a disparut fasolea chinezeasca Yard Long, care a fost iute bagata la fiert si preparata prin mixare cu usturoi si ceva maioneza pe gustul baiatului. Cine a mai apucat sa faca poze? Dar lasa, ca nu s-a terminat sezonul si n-au intrat zilele in sac. In orice caz, fasolea asta are niste teci cam de 40-50cm, fara ate si cu un gust delicios. Tot smerchezul este sa o culegi la timp. Dar vom mai vorbi despre asta.
seminte de castraveti
Am reusit printre picaturi sa bag aparatul de fotografiat in zona de castraveti Chinese Snake, gustosi, fragezi, cu seminte putine si lungi cam de 40-50cm. Cred ca v-am mai vorbit despre ei. In orice caz, am facut proba si pot sa va spun ca in salata au un gust foarte bun.

In rest, in jurul meu forfoteala mare, ca doar venise Maria Sa, printul Danemarcei, Protocol, covor rosu si toate cele. Asa ca am renuntat la ale mele si m-am lasat pagubas, ca doar fusesem invitat la masa, si nu la o sedinta foto. Dar ma voi revansa eu cat de curand, nu va faceti nici griji, nici probleme
seminte de momordica
Dar tot nu m-am lasat si am profitat de faptul ca Doamna Mea are o stare prediabetica si i-am prezentat cel mai eficient tratament naturist in materie, castravetele amar, adica Momordica, o leguma care produce insulina naturala. Multe studii au confirmat ca momordica are rezultate foarte bune in combaterea diabetului si chiar a unor forme de cancer.

Dar si despre asta vom mai vorbi alta data, berea era rece, mancarea buna, compania placuta, ce puteam altceva sa aleg?

This entry was posted in Adiacente and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Raspunsuri la Astazi, zi fara seminte de rosii

  1. Nelucraciun says:

    Fasolea la metru e, de fapt, alta specie decat fasolea. In limba romana se numeste fasolita. Fasolea vine din America, fasolita e din lumea veche. Am cultivat, ani la rand, un soi cu bobul negru, dar nu mai am seminte viabile. Din fericire am gasit, vara trecuta, in Grecia, semintele unui soi cu bobul roz. Am cultivat un rand, in gradina mea de la tara, am recoltat trei sau patru sambete la rand insa, de cand cu temperaturile tropicale, nu mai infloreste. Si cele mai multe dintre soiurile de tomate, in special cele mari, sau cam oprit la etajul doi, nu din lipsa de flori ci din cauza de degradare polen sub influenta caldurii prea mari. Din acelasi motiv, fasolea adevarata, in special cea pentru pastai, a dat chix. Ce culoare au boabele fasolitei pe care o cultivi?

    • Valerian says:

      Intr-adevar, caldurile mari din perioada asta degradeaza polenul si asta se simte si la mine in gradina.
      Cat despre fasole, cred ca cea cu bobul negru despre care vorbesti, era una ‘infinita’ in sensul ca pastaile nu se culegeau, se rupeau si le mai lasam 5-6cm. Ele se regenerau si cresteau din nou. Avea un gust deosebit de cel al fasolei obinuite care mie nu-mi placea, din care cauza am abandonat-o. In zona mea se zicea ca este fasole spaniola, poate fasolita, asa cum zici tu.
      Cea despre care vorbesc eu acum are bobul maroniu, creste lunga de 40-50cm, nu se regenereaza daca rupi pastaia, are gust aidoma fasolei obisnuite, subtire si fara ate. Se chiama Yard Long si gasesti poze si mai multe informatii daca apesi pe link. In cazul in care te intereseaza, lasa un comentariu si te trec in lista pentru la toamna.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.