Rosiile nu numai ca sunt delicioase, dar consumul lor aduce multe avantaje pentru sanatate. In cele ce urmeaza voi aminti 4 astfel de avantaje, desi cred ca pot fi listate mult mai multe.
1. Rosiile contin cantitati mari de Vitamina C. Consumul regulat ofera corpului 15-30% din necesarul zilnic de Vitamina C
2. Pe langa Vitamina C, consumul zilnic de rosii ofera o buna parte din necesarul de Vitamina A, potasiu si fier
3. Culoarea rosie este data de o substanta numita licopen, despre care recentele cercetari confirma ca actioneaza ca un antioxidant si poate ajuta oamenii sa fie activi chiar si la batranete.
4. Licopenul poate ajuta si la prevenirea cancerului. Studii recente efectuate la Harvard au dezvaluit ca barbatii care consuma zilnic rosii (sau preparate din rosii) dezvolta mai greu cancerul de prostata.
In final vreau sa va dau un pont, chiar daca unora li se va parea ca fac reclama pentru un anumit produs. Tot cercetarile au aratat ca rosiile gatite in ulei de masline nu-si pierd valoarea nutritiva, iar licopenul din interior este mai usor absobit de catre organismul uman.