Pasul V – SEMINTE sau PLANTE

Am început acest serial prin a vă prezenta o listă cu materialele necesare. Veți găsi o mulțime de magazine care oferă tot ce vă doriți. Acum să detaliem puțin.

Ce facem acum?

  1. Semințe de roșii sau plante tinere (răsaduri)?
    • Răspunsul la această întrebare determină când începeți treaba. Dacă porniți de la semințe, începeți cam cu 2 luni mai devreme (exact perioada necesară de la semănat până la maturizarea răsadului).
    • Sfat: Cumpărați mai multe semințe (sau răsaduri) decât ați calculat, deoarece unele nu se vor dezvolta cum doriți. E bine să aveți înlocuitori la îndemână.
  2. Pregătiți-vă pentru plantare

    Dacă doriți să porniți de la semințe, mergeți maine (dacă nu ați făcut-o deja) și luați cutii sau tavite pentru semănat.

    seminte de rosii

  3. Construirea unui solar

    Dacă vă propuneți un solar, ar trebui să treceți la treabă chiar de mâine. Nu este o treabă simplă. Dacă sunteți la început, o plasă de umbrire poate fi o soluție. Asigurați-vă că o cumpărați din timp, împreună cu alte materiale adiacente.

  4. Materiale necesare
    • Faceți rost de material nutritiv pentru răsaduri, gunoi și pământ fertil pentru grădină. Aveți grijă ca gunoiul să fie bine putrezit.
    • Procurati câteva substanțe de bază cum ar fi sulfat de cupru, Dithane și un insecticid sau două.
  5. Unelte necesare

    Luați uneltele pentru săpat (cazma, sapă, lopată, greblă). Dacă intenționați să îngrijiți o suprafață mai mare, luați o motosapă. De tractor nu cred că se pune problema. Poate ar trebui să cumpărați și mănuși.

  6. Planificați irigarea

    Faceți planul pentru udare. Poate aveți nevoie de un puț și pompă. Cumpărați furtun și instalație de picurare, dacă o stropitoare și o găleată nu vă sunt suficiente. Este bine să aveți și un butoi de plastic de 200l pentru orice eventualitate.

  7. Materiale de protecție

    În funcție de situația de la fața locului, este posibil să aveți nevoie de materiale de protecție și împrejmuire.

Vă cer scuze că v-am luat cam din scurt astăzi, dar această problemă a fost discutată și cu alte ocazii. Pentru conformitate, ca să nu avem semințe de gâlceavă, citiți aici.

This entry was posted in Chestiuni tehnice, Ganduri de sezon and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.