Numele tradus al acestei rosii este ‘macelarul sangeros’ si cu siguranta ca este legat de faptul ca interiorul si exteriorul ei este de un rosu intens.
In ciuda acestui nume, Bloody Butcher este o rosie cuminte, cu o maturitate timpurie si crestere nedeterminata. Este pretabila atat culturii in sere, cat si in aer liber. De cele mai mlte ori, planta incepe sa produca dupa 8 saptamani de la transplantarea rasadului chiar si in regiuni mai racoroase. Este bine sa o ai in gradina si sa o folosesti in timp ce astepti sa se coaca alte varietati care au o maturitate mai tarzie. Daca e bine ingrijita in perioada de crestere, produce pana toamna tarziu si in fiecare saptamana te bucura cu roadele sale.
Fructele sunt organizate sub forma de ciorchine, au o culoare rosie intensa, forma este rotunda, de marimea unei mingi de tenis si o greutata pena la 80g. Gustul este apreciat ar fi bun, cu o aciditate usor nedeterminata. Bloody Butcher are un fruct cu putine seminte, ceea ce o face buna si pentru procesarea sub forma de pasta si/sau bulion. Una peste alta, Bloody Butcher este socotita ca fiind o rosie timpurie care merita toata atentia, buna la toate, de la gatit, la salate si bulion, ceea ce presupune ca este un soi din care trebuiesc pastrate mereu seminte.
Tufa plantei este viguroasa si poate atinge inaltimi de pana la 1,5m, necesitand sustinere pe arac, spalier sau sub alta forma. In ceea ce priveste forma frunzei, sunt mentionate ambele variante, normala si cartof, cea mai des intalnita fiind frunza de cartof. Productivitatea este peste medie. Rezistenta la boli este normala, nefiind cunoscute vulnerabilitati specifice. Bloody Butcher se dezvolta cel mai bine intr-un sol cu aciditate cel mult moderata. Plantele pot fi obtinute si direct din seminte. Pentru a se asigura o buna germinatie, solul trebuie sa aiba temperatura peste 12°C. Se recomanda sa se puna seminte la maxim 2cm adancime, la o distanta de maxim 0,80 m.
Pingback: Primele seminte de rosii pe 2013 | Rosii din Gradina