Aceasta rosie este una plimbata. Ea a plecat din Ascoli Piceno (o localitate undeva in centrul Italiei), a traversat Mediterana si Atlanticul pentru a ajunge in Statele Unite. Fireste ca nu a mers singura, ci a fost luata in bagaje de o familie de italieni care s-a stabilit in Kenosha, Wisconsin. Acolo, in gradina lor au cultivat-o mai bune de 90 de ani. Abia prin 2009 s-a aflat de ea, fiind oferita la Seed Savers de un anume Curzio Caravati, probabil un urmas al italienilor care au adus-o in America. A botezat-o Kenosha dupa numele localitatii in care a cunoscut consacrarea.
Kenosha este o rosie cu crestere nedeterminata si coacere in sezon.
La maturitate, fructele sunt de culoare rosie si au o forma elongata, asemanatoare unui ardei kapia. Miezul este foarte ferm, nu prea zemos si cu un numar redus de seminte. Un gust bun, reconfortant. Rosia Kenosha este foarte buna pentru paste si bulioane, dar se preteaza si la uscare. Fructul este de marime mijlocie, undeva in jurul a 150g.
Tufa are o inaltime medie (1,4m – 1,6m). Frunza este normala, dar mai deasa ca la alte varietati. Rezistenta la boli obisnuita.