E oficial: avem seminte de carne

E greu de crezut, dar in curand vor exista seminte de carne. Probabil ca asa cum punem in pamant seminte de rosii, acestea vor fi implantate intr-un mediu nutritiv corespunzator si dupa o perioada vom recolta … carne. Probabil carne fara os pentru ca nu se vorbeste si despre seminte de oase.

In cazul acesta, bag seama ca fripturistii vor fi cei ma avantajati, in timp ce noi ciorbagii inca ne vom inghesui nefericiti la macelaria clasica sa cumparam un os bun de supa.
seminte de carne si rosii
Ce mai la deal la vale, ieri 5 august a fost o zi istorica in Londra. In fata unei audiente selecte a fost gatit primul hamburger din carne de vita obtinuta in laborator. Asa cum pe vremuri, marii constructori se asezau curajosi sub pod cand trecea primul tren, unul dintre cercetatori s-a sacrificat si a mancat hamburgerul, declarand in final ca gustul a fost exact ca al unuia ‘conventional’. Auzi, hamburger conventional, sa te umfle rasul nu alta.

Respectivul preparat culinar a fost gatit de un celebru chef londonez folosind unt din belsug. Asta deoarece carnea obtinuta in laborator nu are grasime. In reteta s-au mai folosit sare, firimituri de paine si un colorant natural – suc de sfecla rosie – pentru ca in forma ei originala, carnea produsa in laborator era cam neagra. Iar de servit, hamburgerul a fost servit tot ‘conventional’, cu o chifla, frunze de salata verde si felii de rosii. Totusi, din randurile asistentei s-au auzit comentarii rautacioase, cum ca nu ar fi fost gatit cam uscat.

Proiectul a costat pana acum peste 350.000 de dolari, ceea ce face ca respectivul hamburger sa fie cel mai scump din istorie. Seful echipei de cercetare a opinat ca peste 10 ani carnea produsa in laborator va fi un lucru obisnuit in rafturile magazinelor

This entry was posted in Stand pe ganduri and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu

Daca ai cultivat acest soi, m-as bucura foarte mult sa stiu parerea ta, mai ales privind felul in care el s-a comportat in gradina ta. Nu uita sa precizezi zona unde se afla gradina ta, pentru a sublinia modul in care acest soi se adapteaza in diverse locuri din tara. In felul acesta vei ajuta multi gradinari sa aleaga rosiile cele mai potrivite pentru gradina lor. In numele lor, si al meu, iti multumesc.